Ремонти по пътищата през цялото лято

Министър Павлова апелира за по-бавна скорост

Ремонти по пътищата през цялото лято

„Апелирам към всички, които планират пътувания, към търпение, по-бавна скорост и да предвиждат повече време заради ремонтите по магистрала „Хемус“, заяви регионалният министър Лиляна Павлова.

По думите й, най-натоварен ще бъде трафикът в участъка до Ябланица, особено през летните месеци. „Ще има интензивни ремонти и това лято, предвид осигурените почти 100 млн. допълнително от бюджета за спешни, превантивни и аварийни ремонти първо на тунелите и виадуктите на „Хемус“.

Ще се ремонтират едната тръба на „Витиня“, „Елешница“ и „Топли дол“, както и критичният й участък, който се е отворил на 41-ви км също на „Хемус“, както и на 15-5 км. Сроковете за ремонтите са до края на годината и работата по тях е сложна, каза още Павлова, цитирана от БГНЕС.

 „Ще се прави цялостна изолация, движението ще бъде направено двупосочно в едното платно за движение по виадуктите. Съответно в единия тунел ще бъде двупосочно движението, другият ще е изцяло затворен през целия период. Това всичко, разбира се, създава необходимост да има по-бавна скорост и повече време за придвижване. Трябва да ги ремонтираме, защото те наистина са в аварийно състояние“, каза още тя.

Павлова обясни, че вече е готов идейният проект за пътя Русе-Бяла-Велико Търново, който ще бъде с обща дължина 105 км. 

Коментари: 0