Ремонтът по бул. „Шипченски проход“ ще приключи до септември, увери Фандъкова

Ремонтът по бул. „Шипченски проход“ ще приключи до септември, увери Фандъкова

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

В понеделник, 24 август, завършва реновирането на северното пътно платно на бул. „Асен Йорданов“ между бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Шипченски проход“ . От 25 август обаче започва работата по южното платно в участъка.

„Вече е положен новият релсов път и се работи по трамвайното трасе в отсечката от бул. „Шипченски проход“ до трамвайното ухо на ул. „Иван Димитров - Куклата“. До началото на учебната година работата по пътните платна на бул. „Асен Йорданов“ трябва да приключи и автомобилното движение да се пусне двупосочно“, написа кметът на София Йорданка Фандъкова в официалния си Facebook профил.

 „Заради монтаж на трамвайни релси ще остане стесняване в участъка от бул. „Шипченски проход“ до ул. „Иван Димитров - Куклата“. На 1 октомври очаквам да възстановим и движението на трамвай №20, който в момента е със скъсен маршрут“, уточни Фандъкова.

Ремонтът на трамвайното трасе по бул. „Шипченски проход“ започна на 11 юли в частта си от „Цветан Лазаров“ до бул. „Шипченски проход“. Трасето е с дължина 1 км, а стойността на ремонта е 1.7 млн. лв.

Коментари: 0