Revolut наема 3 500 служители и стъпва на 24 нови пазара

От тази година приложението вече предлага и сметки в български лева

Revolut наема 3 500 служители и стъпва на 24 нови пазара
Британското приложение за дигитално банкиране Revolut стъпва на 24 нови пазара и ще наеме около 3500 служители като част от нова глобална сделка с Visa, съобщиха двете компании в понеделник. 

Използвайки глобалния мащаб на гиганта при разплащанията, финтех играчът ще може да представи своите продукти в пет нови региона и да разшири бизнеса си в световен план. Едно от предизвикателствата пред британската компания на фона на предстоящото разширяване ще е да си осигури необходимите регулаторни одобрения.

Съгласно условията на споразумението Revolut ще издава предимно брандирани карти Visa в глобалната си експанзия. Сделката не е ексклузивна, но се очаква поне 75% от всички Revolut карти да са с бранда на Visa, а не с този на конкурента Mastercard, пише Reuters. Дигиталното банково приложение започна да издава карти Visa на своите клиенти в цяла Европа през юли 2017 г.

Мобилното приложение стартира през 2015 г. и вече има над 8 млн. клиенти. От март тази година то започна да предлага и левови сметки, а през април официално стъпи в България със свое представителство.

Сега Visa ще даде възможност на Revolut да разгърне дейността си отвъд Европа и да стартира първоначално в Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ. През следващата година се очаква да стъпи на места като Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия , Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Филипини, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам.

„В момента сме около 1500 души, а до лятото на следващата година планираме да сме около 5000“, коментира Николай Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, пред Reuters.

Според Сторонски глобалният тласък може да удвои или дори утрои клиентите на компанията през следващата година. По думите му пред Reuters, средностатистическият клиент на Revolut държи около 1000 евро в сметката си. А понастоящем общото салдо по депозитите е около 8 млрд. евро, което е незначително в сравнение с гиганти в банковия сектор като HSBC и JPMorgan, където става дума за сума на депозитите в размер на трилиони долара.

С появата си обаче Revolut тласна банките към дигитални иновации. Компанията, заедно с други финтех играчи привличат все по-голям интерес сред потребителите заради удобните инструменти за управление на пари и активи, както и за превалутиране.
Коментари: 0