Капитализацията на Acronis надхвърли $1 млрд.

Компанията ще инвестира в разширяването на екипите си, включително и в България

Капитализацията на Acronis надхвърли $1 млрд.

Капитализацията на международната компания за киберсигурност Acronis, която от миналата година работи и в България, надхвърли 1 млрд. долара. Стартъпът привлече от Goldman Sachs финансиране в размер на 147 млн. долара, за което съобщихме миналата седмица. Информацията е била потвърдена пред Forbes от главния изпълнителен директор на компанията Сергей Белоусов.

Според информацията привлеченият капитал ще бъде използван за придобиването на компании, както и за разширяването на екипите в България, Аризона и Сингапур, където е базирано дружеството. От 2012 г. Acronis е придобила четири фирми, а една от тях е българската T-Soft. Новата инвестиция също така ще бъде насочена и към разработването на нови продукти в ключовите за компанията области.

„Пазарът е там, готов да бъде превзет. И ние искаме да опитаме да го консолидираме. Ако не го направим, някой друг ще успее”, заявил е Белоусов.

Acronis предлага услуги на 500 хил. бизнес партньори, които достигат до 5 млн. крайни клиенти. Очакванията са дейността на международния лидер да се разрасне с 30%, като прогнозите са, че дивизията за облачни услуги Acronis Cyber Cloud ще удвои операциите си до края на тази година.

Коментари: 0