„Ролинг Стоунс“ разлюляха Хавана

500 хил. души се събраха на концерта на британските рокаджии в кубинската столица

„Ролинг Стоунс“ разлюляха Хавана
3809 ~ 1 мин. четене

Легендарната рок група „Ролинг Стоунс“ разтърси Хавана с най-пищния концерт в историята на комунистическа Куба, където такава музика доскоро беше забранена. Грандиозното шоу беше отложено с няколко дни, заради визитата на американския президент Барак Обама, но чакането определено си заслужаваше.

Стотици хиляди фенове, дошли да чуят британските суперзвезди, аплодираха групата в спортния комплекс Сиудад Депортива в кубинската столица. На концерта имаше и няколко големи екрана, пресъздаващи в едър план случващото се на сцената.

Фронтменът Мик Джагър започна шоуто с „Jumpin' Jack Flash“, последван от „Това е само рокендрол“.

Публиката, включваше по-възрастни двойки, семейства, туристи и много млади хора. Хиляди стояха по околните улици в близост до центъра на града, а жителите на квартала, се качиха върху покривите, за да гледат сцената. Музиката се чуваше отчетливо на повече от километър разстояние.

При липсата на такса за влизане кубинските държавни медии изчислиха, че са се събрали около 500 хил. души. Някои бяха спали през нощта, за да заемат най-добро място на концерта. Много други се стичаха около 6 часа преди началото на концерта, предаде БГНЕС.

„Ние не бяхме сред първите, но от това място сме сигурни, че няма да пропуснем нито един детайл“, убеден бе 27-годишният фен на групата Свениен Moрера.

Благодарение на Мик Джагър и компания, кубинците преживяха една наистина незабравима вечер. „Мисля, че ще се разплача“, заяви 62-годишният Мигел Гарсия, който бе дошъл с автобус от Сиенфуегос в южната част на Куба и спа на игрището, за да заеме по-удобно място на самия концерт.

Полицията беше на място и алкохолът беше забранен. Събитието показа, че Куба най-накрая излиза от идеологическата и икономическа изолация след десетилетия комунистически режим. 

Подкрепи Economic.bg