Rolls-Royce отчете рекордни печалби

От легендарната компания подготвят първи SUV

Rolls-Royce отчете рекордни печалби

Рекорден брой от луксозните си автомобили са продали Rolls-Royce Motor Cars през миналата година, съобщи BBC. За първи път в своята 111-годишна история те са произвели и продали над 4000 автомобила.

Великобританският производител отчита 12% ръст на продажбите си, като в САЩ те са нарастнали с над цели 30%, с 40% в Европа и почти 20% в Близкия Изток. Това е пета поредна година на растеж, като сега на дневен ред е азиатския пазар.

Точната бройка на продадените автомобили е 4063, а главна заслуга за повишеното търсене има новия модел Wraith Ghost Series II, който спечели вниманието на клиентите с невероятно луксозното кабриолет купе. От Rolls-Royce потвърдиха, че разработват нов SUV модел със задвижване на четирите колела, с който възнамеряват да пробият на азиатския пазар.

От легендарната фирма се похвалиха, че са продали повече автомобили на стойност над 200 000 евро, като са се превърнали в лидер при продажбите на поръчкови автомобили. От Rolls-Royce обясняват превъзходството си над конкурентите си със своето дизайнерско бюро, където всеки клиент прекарва нужното лично време с консултант, за да персонализира луксозната си кола по свой вкус.

„Стриктно следваме балансираната глобална картина на продажбите“, сподели Торстен Мюлер-Отвос, който е главен изпълнителен директор на британската марка, собственост на BMW. Той допълни, че 80% от клиентите на луксозната марка са предприемачи, бизнесмени и знаменитости и скоро те ще имат възможност да подкарат първия SUV автомобил на Rolls-Royce.

Компанията е със седалище в Западен Съсекс, където е създала над 200 нови постоянни работни места през последните 18 месеца, което опровергава информациите от преди няколко месеца, че Rolls-Royce се намира в криза и ще предприеме съкращения на персонала. За да се отговори на голямото търсене работят повече от 1500 души, които всекидневно допринасят за силното представяне.

Коментари: 0