Румен Радев: Най-големият успех е за Демократична България

Според президента тези избори са шамар за управляващите

Румен Радев: Най-големият успех е за Демократична България

Снимка: Economic.bg

Президентът Румен Радев поздрави победителите на евроизборите и отбеляза успеха на ВМРО и Демократична България. "Първо искам да благодаря на всички българи, които гласуваха, да поздравя победителите - ГЕРБ, успехът за ВМРО, и, разбира се, най-големият успех според мен - за Демократична България". 

По думите му "рекордно ниската избирателна активност е не само шамар за управляващите, но и повод да се замислим, защото демократична Европа има два пъти по-висока избирателна активност". "Това показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа не само като качество на живот, не само като качество на управление, но и като динамика и пълноценност на протичащите в останалите европейски държави и у нас процеси", обясни държавният глава. 

Той призова партиите да направят анализ на това какво реално се случва в България, а не само на своите платформи и послания.

На въпрос за обвиненията към него, че е участвал в предизборната кампания в полза на БСП, Радев заяви, че е свикнал да го пакетират. "Ако не в партия - в идеология, ако не в идеология - в нещо друго, но няма как да се получи, защото много добре знаете, че моите критики към управлението не са от вчера, не са обвързани с никаква партия и с никаква предизборна кампания. Моите критики са систематични, така както са систематични корпуцията и беззаконието, котио пораждат такъв стил на управление", коментира още президентът.
Коментари: 0