Русия и Турция с първа съвместна въздушна операция срещу ИДИЛ

Иракската армия изцяло превзе източната част на Мосул

Русия и Турция с първа съвместна въздушна операция срещу ИДИЛ
Въздушно-космическите сили на Русия и военновъздушните сили на Турция ще проведат първата си съвместна въздушна операция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в предградията на Ел Баб, провинция Алепо, предава ТАСС

"Във въздушната операция, съгласувана със сирийската страната, ще участват девет ударни самолета на руските сили, включително четири Су-24м, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34, а също така и осем самолета на Турция: четири F-16 и четири F-4. Целта на операцията са 36 обекта".

Това обяви началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Сергей Рудской, предаде Фокус. 

Междувременно иракската армия изцяло превзе източната част на Мосул от силите на "Ислямска държава". През последните дни елитни части са влезли в последните квартали около левия бряг на преминаващата през града река Тигър.

Оглавяващият антитерористичната служба генерал Талиб ал Шегхати от Генералния щаб обяви "освобождението на левия бряг“. Той допълни, че макар източната част на града да може да се смята за намираща се по контрола на правителството, все още има работа по прочистването на последните скривалища на джихадистите.  
Коментари: 0