Русия ще строи газопроводи в Европа, но иска гаранции

Москва ще свали санкциите, когато и Западът го направи, заяви Владимир Путин

Русия ще строи газопроводи в Европа, но иска гаранции
300 ~ 1 мин. четене

Русия е готова да реализира всеки газов проект, но са ни нужни предварителни гаранции, заяви Владимир Путин по време на посещението си в Атина.

Путин посочи, че държавата му вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Путин допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от „Южен поток“ и затова държавата му е била принудена да се откаже от този проект.

Държавният глава обяви, че Русия работи по разширяването на газопровода „Северен поток“ към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект.

Путин напомни, че държавата му не е въвеждала първа икономически санкции към Запада. В момента, в който Западът отмени ограниченията, Москва ще направи същото.

Руският президент предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на руските ракети, тъй като на тяхна територия са разположени елементи от американския противоракетен щит, който Русия смята за заплаха за сигурността си. Той отправи най-острото си досега предупреждение за ракетния щит.

Подкрепи Economic.bg