Руска авиокомпания купува българска

Сибирската S7 търси варианти за преминаване над Украйна

Руска авиокомпания купува българска
4154 ~ 1 мин. четене

Акционерите на сибирската авиокомпания S7 имат намерение да придобият част от български авиопревозвач, за да превозват пътници от Москва до страните в Европа. Това съобщи Наталия Филева, съсобственик на S7, цитирана от РИА Новости.

Изпращаме документи за регистрация или за придобиване на българска компания заради невъзможността да летим над Украйна, уточнява Филева. В момента руски самолети не могат да прелитат над Украйна заради конфликта в Донбас и присъединяването на Крим към Русия.

В същото време има няколко български авиокомпании, които може да бъдат купени и за които забраната не важи, отбелязва бизнесдамата. Тя не споменава коя от българските авиокомпании ще бъде придобита.

S7 е най-големият частен авиационен холдинг в Русия. През миналата година компанията е превозила 8.2 млн. пътници.

Сибирските авиолинии имат най-голямата мрежа от вътрешни линии в Русия, с 3 основни бази в Москва, Новосибирск и Иркутск.

Авиокомпанията предлага на пътниците удобни полети със своите представителства в 37 градa: 13 се намират в страните от ОНД, а 14 са в други държави, включително във Франкфурт на Майн, Пекин, Сеул, Анталия и Банкок. 

Авиокомпания S7 Airlines е основен национален превозвач на Русия за 3 български летища Варна, Бургас и Пловдив. Компанията изпълнява целогодишно редовни полети от Москва и Новосибирск до Варна и Бургас. 

Тя обслужва големите туроператорски фирми от Русия и България и заема чартърни блок места през най-активните дни от туристическия сезон. С подобен статут са и полетите и до Пловдив, които са в периода от края на декември до края на март.

Подкрепи Economic.bg