Руската полиция арестува Алексей Навални на протест

Преди това в неделя е била обискирана централата на предизборния му щаб

Руската полиция арестува Алексей Навални на протест

Снимка: БТА

908 ~ 1 мин. четене

Руски полицай наблъска опозиционния лидер Алексей Навали в патрулен ван в неделя. Това се случи минути, след като Навални се появи на протеста, призоваващ към бойкот на президентските избори заради недопускането му да се кандидатира на тях, пише Reuters.

Видео, публикувано в социална мрежа, показва появата на Навални на основната улица в Москва, намираща се на няколкостотин метра от Кремъл. Той е искал да се присъедини към няколкостотинте негови протестиращи поддръжници, чиято демонстрация властите обявиха за незаконна.

Опозиционният лидер обаче е успял да измине едва малко разстояние, когато е бил заобиколен от добре екипирани полицаи. Те са го свалили на земята, след което са го завлекли за краката във вана.

През личната страница на Навални в Twitter е било публикувано съобщение, че са го арестували. „Това няма значение. Елате на Тверский площад. Вие не излизате за мен, а за вашето бъдеще“, гласяло още съобщението.

По-рано в неделя органите на реда са нахлули в предизборния щаб на Навални, използвайки силови средства. Те са аргументирали акцията си с подаден сигнал за бомба.

На Алексей Навални му беше забранено да се включи в президентските избори на 18 март. Въпреки че според опозиционния лидер настоящият държавен глава Владимир Путин ще спечели вота, целта на Навални е, призовавайки за бойкот на изборите, да понижи изборната активност и да направи победата на Путин по-малко представителна.

Коментари: 0