Ryanair отвори втора база в България и лети до 11 нови дестинации

Инвестицията осигурява 187 нови работни места на летището в Бургас

Ryanair отвори втора база в България и лети до 11 нови дестинации

Ryanair отвори база на летището в Бургас, съобщиха от пресцентъра на авиокомпанията. Това е втората база на нискотарифния авиопревозвач в България. Инвестицията в размер на 100 млн. долара осигурява един самолет и 11 нови маршрута от града. Освен това се създават най-малко 187 нови работни места на летището.

Полети от Бургас вече ще се извършват до Братислава (2 пъти седмично), Дюселдорф (2), летище Франкфурт-Хан (2), Краков (2), Каунас (1), Меминген (2), летище „Милано-Бергамо“ (2), Рига (2), Жешов (1), Тел Авив (2) и Варшава (2).

„За да отпразнуваме отварянето на нашата нова база в Бургас, през април пускаме билети от Бургас, започващи от само 9.99 евро, които може да се резервират до полунощ в петък (30 март)“, каза в Бургас мениджърът по продажби и маркетинг на Ryanair Олга Палонка.

„Тези нови маршрути директно ще допринесат за местния туризъм и ще увеличат свързаността на Бургас с останалата част от Европа. Очевидно е, че новата база е истински актив за икономическото развитие на региона“, коментира Улрих Хеппе, изпълнителният директор на Fraport Twin Star Airport Management – компанията оператор на летищата във Варна и Бургас.

Коментари: 0