Ryanair засега няма да задължава пътниците да са с маски на борда

Компанията ще задължи всички пътници да попълнят декларация с информация за това къде отиват и за колко време

Ryanair засега няма да задължава пътниците да са с маски на борда

Снимка: pixabay

2111 ~ 1 мин. четене

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че препоръчва, но не задължава, всички пътници, които се качват на борда да носят маски. Пасажерите, на които им се налага да използват тоалетната пък ще трябва да казват на екипажа на самолета и те ще трябва да създадат така организация, че да няма опашки пред тоалетните, пише Reuters. Плановете на компанията са от 1 юли да възстанови полелите си на 40%.

Ирландската авиокомпания заяви, че ще изисква от всички пътници да попълнят формуляр, в който подробно се посочва продължителността на планираното им пътуване къде отиват и колко дълго ще останат. Информацията от тези декларации ще бъде предоставяна на съответните правителства, за да се следят стриктно карантинните мерки.

В момента компанията извършва по 30 полета на ден по т.нар. "ограничено разписание". Този модел на работа ще продължи до края на юни, а от 1 юли ще започнат да се извършват по 1000 полета на ден, се казва още в съобщението на Ryanair.

Задължителното носене на маски в самолета е една от мерките, които редица авиокомпании по света въведоха в опит да възобновят работа и същевременно да предпазват пътниците си от разпространението на коронавируса. 

Коментари: 0