Ryanair пуска 21 нови дестинации от България

Цените на билетите започват от €19,99

Ryanair пуска 21 нови дестинации от България
4478 ~ 2 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Ryanair пуска 21 нови дестинации до България, което ще увеличи трафика към страната ни с 40%. Това заяви Дейвид О'Брайън, търговски директор на авиокомпанията Ryanair, предаде репортер на Economic.bg. С увеличението на полетите ще се създадат 1100 нови работни места.

Предстои мащабно развитие на компанията в България. Планира се отваряне на нова база, която ще заработи от 30 октомври 2016 г. с 3 самолета. Инвестицията е в размер от 300 млн. долара. Именно новата база ще обслужва 21 нови дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 млн. души през следващата година.

Пет линии ще пътуват до Германия, включително Берлин, Хамбург и Къолн. Ще има четири нови полета до Италия, три в Испания и по една дестинация за държавите Ирландия, Швеция, Белгия, Холандия и Гърция.

О'Брайън коментира, че компанията вече е обявила 12 от линиите, новите са 9. Цените на самолетите ще започват от 19,99 евро за билет.

Ryanair е една от най-големите авиокомпании с най-ниските тарифи. Билетите на WizzAir са с 30% по-високи, заяви О'Брайън. Услугите на компанията използват над 106 млн. пътници по света.

До момента авиокомпанията пътува до 200 летища в 31 страни по света. Ryanair има 83 бази в Европа и 360 самолета. Маршрутите до България към този момент са 52.

През 2016 г. компанията ще достигне до 180 млн. пътници. Предвижда се мащабен ръст на българските пътници - до 1,6 млн. души.

На въпрос от журналисти дали се предвижда развитие на Ryanair и във Виена, Австрия търговският директор заяви, че не смята, че това е ключова дестинация. Тепърва авиокомпанията ще обмисли дали да пусне линия до столицата на Словакия Братислава.

Подкрепи Economic.bg