Ръководството на НДК подаде оставка

Мотивите за действията им са неясни

Ръководството на НДК подаде оставка

Снимка: Красимир Свраков

1356 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Ръководството на Националния дворец на културата подаде оставка пред министъра на културата след четири години и половина начело на НДК. Мотивите са неясни, като единственото обяснение в изявлението на Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков е, че е време за „нови хоризонти, време за промяна“.

„Най-важното е, че поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни  събития в новата ни история. Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турбулентни времена“, пише в изявлението на директорите на НДК.

Те благодарят на колегите си за свършеното и пожелават успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, „за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове“.

Припомняме, че с встъпването си в длъжност служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ще направи одит на управлението на НДК в последните години, като резултат от проверката не е оповестен. Националния дворец на културата също бе сред тежко засегнатите от пандемията, тъй като не можеше да домакинства на събития. В разгара на пандемията миналата година от НДК обявиха, че ще съкратят 1/3 от персонала си.

Подкрепи Economic.bg