Екостикерите решават проблема с фиктивните технически прегледи

Цените наистина са се повишили, но според ИААА контролът е завишен значително след нововъведението

Бойко Рановски, директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“:

Екостикерите решават проблема с фиктивните технически прегледи

Снимка: ИААА

~ 8 мин.
Глория Христова Глория Христова

Комисар Бойко Рановски е завършил ВВИСУ „Любен Каравелов“ в София. От 1996 г. до 1999 г. е офицер в Българската армия. От август 1999 г. започва кариера в Министерството на вътрешните работи, като районен инспектор в 3-то Районно управление към СДВР. От 2003 г. е назначен в сектор „Териториално обслужване“ в отдел „Охранителна полиция“ - СДВР. От 1 март 2005 г. е служител в Пътна полиция. От март 2015 г. е началник на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ - МВР. Бойко Рановски поема ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ през 2018 г. 

Годишните технически прегледи вече завършват с поставянето на екостикер. Той разделя колите в 5 категории, в зависимост от това доколко замърсяват атмосферния въздух. В най-високата 5-та категория влизат хибриди и електрически автомобили. Най-ниската 1-ва категория е отредена за най-замърсяващите коли. Те няма да имат право да влизат в нискоемисионните зони, които Столична община определи. За евентуалните ползи от нововъведението, за оплакванията на шофьорите и на пунктовете, Economic.bg разговаря с изпълнителния директор на „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията:  Facebook  /  LinkedIn  /  Viber  /  Instagram  /  Twitter  /  Google Новини  /  Threads