S&P500 с нов рекорд

S&P500 за пръв път затвори дневната сесия над ниво от 3 400 пункта

S&P500 с нов рекорд

S&P500 за пръв път затвори дневната сесия над ниво от 3 400 пункта, пише ЕЛАНА Трейдинг в своя дневен бюлетин. Акциите на Apple отбелязаха исторически максимум, надграждайки след положителните новини за компанията от миналата седмица. Стойността на акциите на авио- и туристически компании се покачиха, след като бе публикувана информация за понижаване на дневно заразени от COVID-19 от средата на август. Бройката е спаднала под 50 000 заразени дневно. Здравната администрация на САЩ одобри стартиране на програмата за лечение на заразени от вируса чрез кръвна плазма от вече излекувани пациенти.

Европейските пазари затвориха с положителна сесия за деня. Президентът Доналд Тръмп и правителството на САЩ заявиха, че искат да забързат процедурата по разработване на ваксина от Великобритания. В резултат на новината FTSE100 нарасна с 1.71%, докато DAX30 поскъпна с 2.36% за деня.

Петролът се намира в нестабилност поради двете ураганни бури, които се очакват да стигнат южната част на Северна Америка тази седмица. Поради тази причина над 57.6% от производителността в Мексиканския залив е стопирана. Цената на WTI се покачи с 0.66% като се търгува на 42.61$ за барел. Brent поскъпна с 1.76% като се търгува за 45.13$ за барел.

Стойността на златото продължава да се понижава заради новите оптимистични новини относно борбата срещу COVID-19 и силното възходящо движение на Щатските индекси през последните седмици. Цената на метала спадна с 0.4%, търгувайки се за 1 939.20 за тройунция.

Акценти днес  
 
Продажби на нови жилища на месечна база - САЩ

Във вторник Щатите ще публикуват данни за продажби на нови жилища от последния месец. Този тип информация има повече тежест, когато излиза преди данните за продажбите на вече съществуващи жилища, защото информацията е тясно свързана една с друга. Ако данните са позитивни, това ще подкрепи силата на долара, както и заздрави американската икономика.

Инструмент на фокус 

American Express – Дневна

Акциите на American Express пробиха успешно ниво на съпротива от 98.27. 50-дневната средна се намира под текущата стойност на акциите, което е индикатор за възходящо движение. От друга страна индикаторът Стохастик дава сигнал за дълга позиция, след като се наблюдава възходящо пресичане. Може да се очаква движение до 105.00, където се намира локалният максимум.

EUR/JPY – Дневна

Валутната двойка се намира над нивото на предишен заформен връх от 123.96 от началото на юни. 20-дневната средна силно подчертава нивата на подкрепа, като в момента се пресича с текущата цена. Валутната двойка е направила неуспешен опит да излезе извън възходящия тренд. В момента може да се очаква запазване на възходящото движение.

Palladium – Седмична

Дневната графика на паладий показва формиране на консолидация на цената. Текущата стойност се намира малко над 2 168.20, което е силно ниво на подкрепа за изминалите два месеца. При успешен пробив на съпротивата може да се очаква цената да се качи на ниво 2 400. Също така, при неуспешен опит, е възможна корекция на цената до нивото на 50-дневната средна.

Dow Jones – Седмична

Индустриалният индекс на САЩ се намира в силно ниво на подкрепа и близо до исторически заформен връх от преди началото на пандемията. Предвид липсата на натиск от пазара, е възможно индексът да направи тест на предишния си максимум и да продължи силно заформилото си възходящо движение от края на март.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0