Само един кандидат иска да ремонтира жп гарата в Нова Загора

Инвестицията е за близо 4 млн. лв.

Само един кандидат иска да ремонтира жп гарата в Нова Загора

Снимка: НКЖИ

3842 ~ 1 мин. четене
Консорциум с участието на „Трейс Груп Холд“  АД е с единствената оферта за ремонт на гаров комплекс Нова Загора, става ясно от официално съобщение на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Инвестицията в реконструкцията на гарата възлиза на близо 4 млн. лв. и се осъществява със средства от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Днес в сградата на дружеството бе отворена единствената оферта по процедурата – тази на обединение „Билд Инженеринг“, което включва „Трейс Груп Холд“ АД, „Си Билд България“ ЕООД и „Инжпроект“ ООД. При само една постъпила оферта НКЖИ може да подпише договор с единствения кандидат или да пусне нов търг, със същите или с променени условия.

В рамките на проекта за реконструкция ще бъде изградено изцяло ново приемно здание. Също така ще бъде направена реконструкция и модернизация на перони и коловози, както и ще бъде изградена нова вертикална планировка с прилежащ паркинг.

„Проектът цели подобряване интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт, чрез изграждане на модерен гаров комплекс тип пътнически терминали за връзка с градския транспорт“, пише още в съобщението.
Коментари: 0