Samsung показа гъвкав дисплей, който не се чупи при огъване

Той е преминал сериозни тестове, включително 26 последователни изпускания

Samsung показа гъвкав дисплей, който не се чупи при огъване

Снимка: Samsung

3698 ~ 2 мин. четене
Следващият смартфон на Samsung, който ще се появи на пазара, може да има гъвкав дисплей, който е нечуплив, съобщава CNET.

Корейският гигант в електрониката обяви, че наскоро разработеният панел за смартфони е сертифициран от Underwriters Laboratories, което означава, че е компанията е готова за доставка до потребителите на реални устройства. Samsung заяви, че очаква новият панел да има приложения и на други пазари, освен този на телефони, като например автомобили, мобилни военни устройства и преносими конзоли за игри.

Усилията на Samsung да направи сгъваем телефон идват на фона на забавено търсене на пазара на смартфони. За производителите на мобилни телефони става все по-трудно да покажат отличаващи се устройства, а потребителите не усещат необходимостта от ъпгрейд толкова често. През четвъртото тримесечие общите продажби на смартфони спадат за първи път, според Gartner.

Гъвкавият OLED панел е изграден от нечуплив субстрат и е покрит с "прилепващ прозорец", обяви Samsung. 

Гъвкавите дисплеи, които в момента се предлагат в търговската мрежа, са чупливи при огъване.

Това очевидно няма да се случи с новия екран на Samsung.

Дисплеят е преминал доста строги тестове за издържливост, каза корейската компания, включително е бил изпускан 26 пъти подред от височина от почти 4 фута (1,20 метра) и продължава да функционира нормално, без да има повреди в предната част, отстрани или по ръбовете.

Всички флагмански модели на Samsung вече имат гъвкави, извити дисплеи, но екранът може да постави основите на сгъваемите телефони. ZTE 2017 Axon M има два екрана, които се сгъват в таблет и са свързани с панта, но от Samsung се очаква да пусне устройство, което ще бъде наистина сгъваем телефон с един гъвкав OLED дисплей и без панта.

Samsung се конкурира с китайската Huawei коя от двете компании първа ще пусне такъв сгъваем телефон. Корейската компания обаче наскоро обяви, че ще е готова със сгъваем телефон още тази година.
Подкрепи Economic.bg