Samsung показа първия си сгъваем смартфон

То е прототип и засега няма да влиза в масово производство

Samsung показа първия си сгъваем смартфон

Снимка: БТА

За прословутия сгъваем смартфон на Samsung се говори отдавна и ето че сега компанията най-накрая го показа наяве. Устройството е базирано на новата технология Infinity Flex Display, пише The Verge. То обаче е все още само прототип и засега няма да влиза в масово производство. 

Смартфонът беше показан по време на годишната си конференция на разработчиците при заглушена светлина, за да се прикрият някои елементи от дизайна. 

Все пак стана ясно, че има размер на таблет и възможност да се сгъва, така че да се побере в джоба. Устройството на практика притежава два дисплея – един, който служи за телефон, и втори (основен) 7.3-инчов табелтен, който се сгъва. 

Корпусът на устройството се сгъва, а при разтварянето му се разкрива таблетът, чийто функции се активират автоматично след отварянето му. 

Устройството ще може да поддържа до 3 приложения едновременно, стана ясно от думите на Джъстин Денисън, занимаващ се с маркетинга в Samsung. Според него масовото производство на новата машинка е „въпрос на месеци”. 

Коментари: 0