Samsung представи новите модели S8 и S8+

Компанията обещава нова ера при смартфоните с това устройство

Samsung представи новите модели S8 и S8+
9460 ~ 1 мин. четене

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи новите си модели Galaxy S8 и S8+. Най-голямата иновация в тях е „безкрайният” дисплей, който обхваща почти цялото устройство и се извива по ръбовете. Home бутонът вече е невидим и е заменен с „тъч скрийн” функция в долната част на екрана. Смартфоните ще се предлагат в три цвята – черно, сребърно и сиво. Друга иновация е, че устройството разполага със защита IP68 срещу проникване на вода и прах.

Камерите на двете устройства остават до голяма степен подобни на тези в Galaxy S7: 12MP задна камера с оптична стабилизация на изображението, както и 8MP предна камера. Телефоните разполагат със скенер за пръстови отпечатъци на гърба на устройството, както и функция за разпознаване на лицето на собственика.

Двата смартфона са оборудвани и с по-мощни батерии Galaxy S8 с 3000mAh и S8+ е с мощност от 3500mAh. Samsung S8 ще е първият телефон с 10 нанометров процесор на Snapdragon. Той заема по-малко място и е с 10% по-бърз от този на S7. Телефонът е с 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет. Всяко устройство идва със слушалки AKG.

Galaxy S8 стартира с нов виртуален помощник на Samsung - Bixby, предназначен да се конкурира с асистента на Google и Apple - Siri. Bixby ще може да разпознава гласови команди и изображения, заснети през камерата.  Galaxy S8 ще работи с операционната система Android 7, Nougat, която в момента е най-новата версия на Android.

В Европа новите модели ще започнат да се продават след 28 април. Във Великобритания цената на Galaxy S8 ще започва от 689 паунда, а на S8+ от 779 паунда.

Премиерата на новите телефони идва в изключително важен момент за Samsung. След инцидентите с Galaxy Note 7, които се запалваха, компанията понесе сериозен удар върху репутацията си.

Подкрепи Economic.bg