Samsung представя уникален смартуоч

Orbis е най-новият модел на корейската фирма

Samsung представя уникален смартуоч
Автор: Михаил Михайлов

От корейският технологичен гигант Samsung обявиха, че започват масово производство на уникален по рода си умен часовник, който трябва да уреди компанията със сериозен пазарен дял в нишата на умните часовници, които набират все по-голяма популярност сред потребителите на високотехнологични джаджи. Информацията е обявена от компанията преди няколко дни и цитирана от технологичния сайт technobuffalo.com.

Умният часовник най-вероятно ще бъде официално представен на изложение, което ще се проведе в началото на месец март.

Първата нетипична подробност за устройството е неговата форма, като часовниците ще се предлага на пазара с кръгъл корпус. Това е сериозна предпоставка, че този модел ще се превърне в хит сред женската част от пазарния сегмент, но формата му далеч не е най-интересното около Orbis.

От концерна са направили всичко възможно да позиционират успешно новия модел, като са използвали платформата SamMobile, чрез която бъдещите притежатели на часовника ще могат да разберат повече детайли за функциите, които Оrbis ще предлага.

Най-интересната функция на Оrbis ще бъде свързана с навигационния контрол, като клиентите на Samsung ще могат да упражняват контрол върху работата му чрез въртящи се пръстени, разположени от двете страни на корпуса. Чрез пръстените ще могат да се изпращат съобщения, както и да се контролира музикалния плейър.

Само едно движение с пръст по екрана ще е нужно на потребителите да активират менюто с функции, което ще включва нивото на батерията, активиране на Bluetooth функцията, инкогнито режим и регулиране на яркостта на дисплея.

Последно използваните приложения пък ще се показват в долната част на екрана.

Оrbis няма да предлага функция да провеждате разговори, но за сметка на това ще може да получава нотификации за входящите обаждания, които потребителите ще могат да приемат чрез синхронизираните си смартфони.

Коментари: 0