Samsung пусна биопроцесори за отчитане на физическо състояние

Устройствата започват да се продават до края на юни

Samsung пусна биопроцесори за отчитане на физическо състояние
3671 ~ 1 мин. четене
Южнокорейският гигант Samsung смята, че вече е време фитнес трекърите да правят повече от това да мерят пулса ни. В последните дни на 2015 г. компанията обяви, че е пуснала в масово производство нов тип процесори за преносими устройства, които ще могат да проследяват физическото ни състояние. 

Чрез тях ще може да се извършва мониторинг на 5 вида параметри - телесни мазнини, мускулна маса, сърдечен ритъм, температура на кожата и ниво на стрес. Компанията ги нарича "биопроцесори" и се очаква продажбата на първите устройства с тях да започне през първата половина на 2016 г., предава "The Verge".

Samsung се опитва да изпревари конкурентите си в тази област, но остава открит въпросът дали ще се оправдаят очакванията на компанията. Има множество фитнес трекъри и монитори за сърдечен ритъм, които не са достатъчно добри, затова е любопитно ще успее ли интегрираната система на Samsung да извършва всички упоменати функции. 

Гигантът предлага биопроцесорите и на други компании. Той твърди, че чипът може лесно да се вгради в множество различни устройства, например гривни. Засега няма информация кои производители са проявили интерес към новия продукт на компанията. 
Подкрепи Economic.bg