Снегът пак ни хвана неподготвени

Големите пътища в страната не са почистени

Снегът пак ни хвана неподготвени
3911 ~ 1 мин. четене
Последният почивен ден съвпадна с усложнената пътна обстановка, причинена от падналия сняг. Въпреки че службите обявиха пълна готовност за зимния сезон, магистралите и големите пътища в страната не са почистени, предаде репортер на Economic.bg.Това е снимка от участък от главния път за Враца при Ботевград, от която ясно личи, че той е непочистен.Почистването на околовръстния път на Ботевград към АМ "Хемус" тепърва започна.

Сняг вали в цялата страна, като прогнозата е това да продължи, а отслабване се очаква едва през нощта. Непочистените пътища в страната създават допълнителни затруднения за шофьорите. 

Засилен трафик има по магистралите и главните пътища. Силно натоварен е и пътят от Гърция към България, където голяма част от българите прекараха новогодишните празници. 

От МВР обявиха, че се очаква 300 000 автомобила да влязат в София днес. Ето защо е организирано поемане на движението в посока Перник и в посока на АМ "Тракия" и "Хемус". Идващите от Перник ще могат да минават по АМ "Люлин".
Подкрепи Economic.bg