Samsung ще произвежда 75% от процесорите за iPhone

Новите чипове A9 ще бъдат най-бързите създавани до сега

Samsung ще произвежда 75% от процесорите за iPhone

Голямата пазарна конкуренция между двата най-големи производители на смартфони в световен мащаб ще се преструктурира в дългосрочно сътрудничество, след като стана ясно, че Samsung ще произведе около 75% от процесорите А9 за Apple, съобщава Reuters.

Съперничеството между Samsung и Apple всъщност не представлява пряка конкуренция, а по-скоро борба за пазарен дял. Корейската фирма от години произвежда част от процесорите на Apple, обаче до сега никога в толкова голям мащаб. Освен в моделите на iPhone компоненти, създадени от Samsung, намират приложение и в останалите джаджи на компанията като таблети и музикални плейъри.

Оказва се, че най-важната и скъпа част на двата най-конкуриращи се на пазара производители всъщност излизат от една и съща фабрика, като сътрудничеството им ще се запази и през 2015 г. За момента те се произвеждат в щата Тексас в САЩ, но е напълно вероятно съвсем скоро да станем свидетели на аутсорсинг в посока Китай или Южна Корея.

Samsung ще бъде основен производител на мощния процесор, който ще захранва следващия смартфон, носещ бранда iPhonе. Този процесор ще бъде най-бързият ,произвеждан до сега, но конкретна информация за параметрите му или за сътрудничеството между Samsung и Apple липсват.

Според данните корейският производител ще бъде натоварен с цели 75% от всички доставки на новата архитектура, която се очаква да бъде най-бързата, която Аpple е създавала досега. Все още не разполагаме с данни за финансовите параметри на споразумението им, но изглежда, че Samsung отново ще играе важна роля в създаването на новия смартфон от висок клас на Apple.

Пазарната конкуренция между Samsung и Apple обаче тепърва ще се засилва, коментират анализатори, след като вторите регистрираха впечатляващи продажби на смартфона iPhone 6, а от Samsung съвсем скоро ще представят новия си модел Galaxy S6, както и няколко нови разновидности на по-стари модели.

Коментари: 0