SAP и Microsoft с договор за партньорство в облака

SAP и Microsoft с договор за партньорство в облака
Групата за бизнес софтуер SAP обяви днес, че е постигнала тригодишна сделка с Microsoft, за да помогне на големите си корпоративни клиенти да преместят своите бизнес процеси в облака.

Партньорството, наречено „Embrace“, ще помогне на клиентите да изпълняват операции, хоствани на отдалечени сървъри, поддържани от водещата база данни S/4HANA на SAP, заяви новият изпълнителен директор Дженифър Морган.

„Ние обединихме услугите на облачната платформа на SAP, за да подкрепим клиентите около разширяването, интеграцията и организирането на SAP системи“, каза Морган пред репортери, като добави, че продуктът ще се продава по каналите за дистрибуция на Microsoft.

Разкриването на партньорството идва, след като дългогодишният изпълнителен директор Бил Макдермот се оттегли, за да даде път на Морган - първата жена, станала изпълнителен директор на компания, включена в германския индекс на сини чипове DAX - заедно с колегата си съ-изпълнителен директор Кристиан Клайн.

Сделката - която помогна на SAP да удвои нови резервации в облак през третото тримесечие - адресира оплаквания от много клиенти, че е твърде трудно да се премине от традиционния модел на SAP към отдалечено хоствани услуги, пише CNBC.

Партньорството задълбочава вече тесните отношения на SAP с Microsoft и неxkото облачно подразделение Azure, въпреки че базираната в Уолдорф компания също работи с Google и Amazon Web Services в облака.

През третото тримесечие SAP отчете 10% увеличение на приходите и 15% ръст на оперативната печалба, което й помага да постигне разширяване от 1,7% в своите оперативни маржове.
Коментари: 0