Сърбия въведе нови ограничения заради коронавируса

От утре е задължително носенето на маски на закрито

Сърбия въведе нови ограничения заради коронавируса
1672 ~ 1 мин. четене
Сръбският кризисен щаб за борба с коронавируса въведе нови ограничения заради резкия скок в броя на заразените в страната, предаде ТАСС. От утре, в 6 часа местно време, в Белград ще бъде задължително носенето на предпазни средства не само в градския транспорт, но и във всички затворени помещения, съобщи Дария Кисич-Тепавчевич от щаба по националната телевизия РТС.

Тя каза, че щабът е разглеждал и възможността за ограничаване на броя на хората, събиращи се на открито или в затворени помещения, както и затваряне на ресторантите, но засега тези ограничения не са приети.

Доктор Кисич-Тепавчевич призова да се спазва дистанция от минимум 1 метър и редовно да се мият ръцете.

В неделя в Сърбия бе регистриран рекорден брой нови случаи на коронавирус от края на април - 254. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 14 046, а смъртните случаи са 270.

Сред заразените има и членове на правителството, включително министъра на отбраната Александър Вулин и директора на службата за Косово Марко Джурич, а председателката на парламента Мая Гойкович е хоспитализирана с положителен тест за коронавирус.
Подкрепи Economic.bg