Саудитска Арабия е готова да плати за свалянето на Tesla от борсата

Според Илон Мъск саудитският държавен фонд може да изкупи акциите на компанията без да взима кредит

Саудитска Арабия е готова да плати за свалянето на Tesla от борсата

Снимка: БТА

Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия се е обърнал към предприемача Илон Мъск няколко пъти по темата Tesla да бъде свалена от борсата и акциите ѝ да спрат да се търгуват.

Това съобщи самият Мъск чрез публикация в блога на Tesla, добавяйки, че миналия месец се е срещнал с представители на фонда. Той е бил останал с впечатлението, че саудитците разполагат с необходимия капитал компанията да бъде свалена от борсата при цена 420 долара за акция.

Според Мъск обсъждания за предложението с някои от най-големите инвеститори в компанията са били позитивни. Що се отнася до конкретните детайли на офертата, те все още са оскъдни, но Мъск уточнява, че сделката ще се финансира чрез собствен капитал, а не чрез кредит. Това означава, че саудитският фонд ще изкупи на цена от 420 долара акциите от инвеститорите, които не искат да притежават акции на частната Tesla.

Като цяло, по плана, представен от основателя на Tesla, все още има много неясноти, но изглежда,  че Мъск и приближените му вече предприемат по-официални стъпки за оценяване на възможните последствия Tesla да бъде свалена от борсата.
Коментари: 0