5 съвета за правилно ползване на акумулатора

Редовното каране на вашия автомобил помага за поддържането на живота на акумулатора

5 съвета за правилно ползване на акумулатора
3416 ~ 2 мин. четене
Акумулаторите безспорно са един от най-важните компоненти на всеки автомобил, без който една кола просто не може да бъде използвана по предназначение. Затова е учудващо колко много собственици на леки коли неглижират поддръжката на своите акумулатори и ги оставят да се изхабяват и амортизират, въпреки че усилията, необходими за тяхната поддръжка всъщност са минимални.По-долу можете да откриете 5 съвета за правилното ползване на акумулатора, събрани от сайта Timo.bg.

Карайте редовно колата си

Редовното каране на вашия автомобил ви помага да поддържате необходимото ниво на зареждане на акумулатора. Обратното - ако той стои неподвижен с дни или седмици, това ще повлияе негативно на неговия заряд, а в перспектива - може да го амортизира изцяло.

Почиствайте го редовно

Подобно на всички останали уреди, акумулаторът също може да бъде увреден при дълго излагане на прах или влага. Затова е препоръчително той да се почиства редовно при всеки преглед на автомобила.

Захванат ли е стабилно?

Една от основните причини за повредите на акумулаторите в дългосрочен план е прекомерната вибрация, която прекъсва вътрешните връзки. Затова е важно всеки собственик на автомобил да се увери, че това устройство е захванато стабилно в кутията.

Дръжте колата си в гараж

За "здравето" на вашия акумулатор е от особено важно значение къде паркирате колата си. Един добре изолиран гараж би могъл да го запази, поддържайки го топъл през зимата. Това от своя страна ще удължи значително живота му. Ако нямате гараж и дълго време няма да карате автомобила си, можете да преместите акумулатора в дома си на топло.

Избягвайте пълното му изтощаване

Не позволявайте акумулаторът ви да се изтощи напълно. Когато напускате колата си, задайте си въпроса дали сте изключили всички светлини и други електрически устройства.
Подкрепи Economic.bg