Създателите на Vespa представиха революционен куфар (снимки и видео)

Gita винаги следва своя собственик

Създателите на Vespa представиха революционен куфар (снимки и видео)
4688 ~ 1 мин. четене

Компанията Piaggio Fast Forward преди дни представи своята революционна разработка – куфарът Gita. Той е двуколесен куфар-робот, който винаги следва своя собственик.


Роботът може да се движи със скорост до 35 км/ч и да превозва багаж с тегло до 16 кг. Той може да се ориентира в пространството, батерията му издържа 8 часа и се зарежда 3 часа.

Външният вид на Gita е вдъхновен от поредицата „Междузвездни войни”. Произнасяйки се "Джи-та" на италиански означава "кратко пътуване".


"Ние разработваме продукти, които подобряват и разширяват човешките възможности, вместо просто да се стреми да ги заменим," каза изпълнителният директор на Piaggio Fast Forward Джефри Шнап. "Помислете за това колко по-свободно ще можете да се движите от една точка до друга, ако не разнасяте багажа си", добавя той.


Най-известна със създаването на скутера Vespa през 1946 г., Piaggio Group е най-големият европейски производител на двуколесни моторни превозни средства. Докато групата е със седалище в Италия, Piaggio Fast Forward е базирана в Бостън, Масачузетс.Подкрепи Economic.bg