Сделката на T-Mobile и Sprint получи одобрение от регулатора в САЩ

По-рано тя беше одобрена и от Министерството на правосъдието

Сделката на T-Mobile и Sprint получи одобрение от регулатора в САЩ
Предложената от T-Mobile US Inc сделка на стойност 26,5 милиарда долара със Sprint Corp спечели официално одобрение от Федералната комисия за комуникации на САЩ в сряда при гласуване, разделено по партийна линия, съобщиха два източника пред Reuters.

Председателят Аджит Пай и двама републикански комисари са гласували за одобрение на сделката, докато двама комисари, излъчени от Демократическата партия ,са гласували против нея, посочват източниците.

Текстът на заповедта за одобрение се очаква да бъде публикуван по-късно през месеца.

Сделката за сливане на третия и четвъртия най-голям безжичен доставчик в САЩ, която се бори за одобрение от правителството от април 2018 г., все още е изправена срещу дело, заведено от група щатски прокурори, начело с Ню Йорк.

Съдебният процес срещу Sprint и компанията-майка Softbank Group Corp и T-Mobile и нейната компания-майка Deutsche Telekom AG твърди, че сделката ще доведе до по-високи цени за потребителите. Дата на изслушване е определена за 9 декември.

Министерството на правосъдието на САЩ одобри сделката през юли.

Съгласно одобрението на Министерството на правосъдието, компаниите ще продадат фирмите за предплатени услуги на Sprint, включително Boost Mobile, на спътниковата телевизионна компания Dish Network Corp, и ще й осигурят достъп до 20 000 клетъчни станции и стотици търговски обекти. Тази сделка е на стойност около 5 милиарда долара.
Коментари: 0