Седем от най-китните европейски градчета

Те ще ви предложат красота и спокойствие

Седем от най-китните европейски градчета

Ако предпочитате кротка почивка, далеч от тълпите в големите курорти и популярните туристически дестинации, то за вас са едни от най-спокойните кътчета на Европа.

В тях ще се насладите на тишина, красиви гледки, невероятна природа и ще можете да се отървете от стреса и умората.

Вижте 7 от най-китните градчета в Европа, които може да се превърнат в любимото ви място за почивка:

Колмар, Франция

 

Градчето се намира в Елзас, североизточна Франция. Освен разнообразни места за отдих, предлага на посетителите си множество забележителности с историческа и архитектурна стойност. Съхранен от разрухата на времето, историческият център на града се определя като ''защитена област'' и се ползва  от редовна реставрация и текущи подобрения в продължение на повече от 20 години. Колмар определено е един от скъпоценните камъни на Франция.

Халстат, Австрия


Намира се в северната част на Австрия и е обграден с зашеметяващ пейзаж от тучни алпийски планини. Името му произлиза от значението "хора на сол", тук е първата по рода си солна мина в света. Живописното градче е обявено от ЮНЕСКО за културно и природно наследство. Разположено на брега на живописно езеро със същото име, независимо дали ще изберете да посетите Халстат през лятото или през зимата, със сигурност ще се влюбите в неговия чар.

Байбъри, Англия


Художникът Уилям Морис го описва като "най-красивото градче в Англия". Днес Байбъри се смята за един от най-живописните и приказни градове в цяла Европа, запазил очарованието на Стария свят. Той е популярна туристическа дестинация, която привлича посетители дори и в най-студените зимни дни. Малките крайречни къщички и плетеницата от тесни улички правят пейзажа неповторим.

Блед, Словения

 

Езерото Блед е най-голямата забележителност в алпийския курорт в Северозападна Словения. След като се разходите около езерото, можете да се отправите към разположения на хълма средновековен замък, от който се разкриват панорамни гледки, или да отидете в Hotel Park, където от десетилетия се сервира местният специалитет kremsnita – поръсен със захар сладкиш със сметана и крем.

Манарола, Италия

Манарола се намира в областта областта Чинкуе Терре – част от италианската Ривиера. Има характерна визия, основнaтa чертa на която са къщите, построени сякаш една върху друга на скалите, в стар италиански стил и пастелни цветове, прегръщайки и отразявайки прекрасното италианско слънце.

Рейне, Норвегия

Малкото рибарско селище е разположено на север от Северния полярен кръг, на Лофотенските острови – район с прекрасна дива природа и сапфирени заливи, фиорди и планини. Много от яркочервените рибарски колиби са приспособени за посетители и се намират в непосредствена близост до Норвежко море. Тук имате невероятната възможност да се насладите на слънцето, което през лятото не залязва дори през нощта, както и на северното сияние през зимата.

Фрайбург, Германия

 

Китното градче се намира в южната част на Германия и е спечелило прозвището си като най-зеленият град в страната. Намира се почти на границата с Франция и е дом на повече от 230 хил. души. 

Коментари: 0