Седемте най-удивителни увеселителни парка в света

Гарантирано ви чакат много забавления

Седемте най-удивителни увеселителни парка в света
5632 ~ 3 мин. четене

Хубавото време и лятната ваканция означават, че сме в разгара на сезона на увеселителните паркове.

Ако решите да заведете децата си, а и самите вие да се отдадете на луди забавления на скоростни влакчета или водни пързалки, то може да го направите в едни от най-добрите и впечатляващи увеселителни паркове в света.

Вижте Топ 7:

1. Градините Тиволи, Копенхаген, Дания

Датският автор на приказки Ханс Кристиян Андерсен е един от първите посетители на Градините Тиволи (Tivoli Gardens), когато паркът отваря врати през 1843 година. Величественият парк, засаден в средата на Копенхаген, със сигурност вдъхновява автора, точно както и до днес вдъхновява тълпите с туристи, които минават през орнаментираните, извити входни врати целогодишно. Те идват и за разходки, както и за да се порадват на въртележката с животни, виенското колело, чиито кабинки са оформени като балони едно от най-старите в света дървено скоростно влакче. Скитането на градините също ги прави щастливи, намирайки съзерцание, да речем в китайската бамбукова гора или бурните водни фонтани, разположени пред новоизградения бутиков хотел Nimb. Вечерята в един от многобройните ресторанти или концерт на открито са подходящо забавление през лятото, и позволяват на посетителите да се наслаждават в Тиволи през нощта, когато паркът е красиво осветен.

2. Пратерът, Виена, Австрия

Има множество забележителности, които са символ на Виена – двореца  Хофбург и катедралата Свети Стефан, например, но никой не е по-популярен от Пратера. Първоначално отворен за посетители от император Йозеф II през 1766 г., увеселителният парк, официално известен като Wurstelprater, се намира в големия обществен парк Винер Пратер. Известното колело, наречено Weiner Riesengrad, е построено през 1897 г., за да отбележи 50-годишното царуване на император Франц Йосиф I и се извисява над града от височина над 200 фута, съблазнявайки със старите червени кабини. Качете се за няколко кръгчета, след което влезте във влака на призраците.

3. Europa-Park, Руст, Германия

Пътуване до Щатите вдъхновява Франц Мак и неговия син Роланд да създадат увеселителен парк в Югозападна Германия. Europa-Park отваря врати през 1975 г. в град Руст. Повече от 40 години по-късно, семейният Europa-Park, със своите тематични зони, посветени на различни европейски страни, продължава да предлага вълнуващи разходки като Voletarium, която кара гостите да летят из целия континент или „Африканската кралица” - сафари с лодка. Любителите на скоростните влакчета ще открият 15 различни възможности, сред които Alpenexpress Coastiality, обръщащата се надолу Blue Fire Megacoaster и новото влакче, от това лято, Eurosat CanCan, в което има и реплика на Мулен Руж.

4. Aquaventure, Дубай

Воден парк в петзвезден хотел и курорт, построен на изкуствен остров: Само в Дубай никой не вдига вежди при такова странно понятие. Aquaventure предлага водни пързалки, речни приключения, африканско сафари и много други атракции. Водният парк дори предлага частни вили сред тропическите градини.

5. Fuji-Q Highland, Фуджи, Япония

Открит през 1968 г. в подножието на планината Фуджи, Fuji-Q Highland е светилище за феновете на скоростните влакчета, с очарователни опции като въртящата се Eejanaika и стръмната писта на Takabisha. Haunted Hospital, двуетажна къща с ужаси от 3000 квадратни метра, не е за хората със слаби сърца.

Това, което отличава Fuji-Q Highland от други паркове, е близостта му до планината Фуджи. Този заспал вулкан е видим отвсякъде - от блестящото цветно виенско колело с прозрачните гондоли, и от влакчето с двуместни кабинки Mad Mouse.

6. Кони Айлънд, Бруклин, САЩ

За жителите на Манхатън е необходим само час с метрото, за да избягат от хаоса на града до веселия Кони Айлънд. Този участък от Южен Бруклин за пръв път е харесан за почивка от местните още през 19-и век, и скоро след това са направени и първите атракции от увеселителния парк: Luna Park, Dreamland и Steeplechase Park. Уловете духа на онова златно време с вихъра на Wonder Wheel от 1920 г. или Cyclone, легендарното дървено влакче, построено през 1927 година.

7. Nagashima Spaland, Нагоя, Япония

Нагашима Ризорт в Нагоя, на тихоокеанското крайбрежие на Япония, обхваща редица различни преживявания, от ботаническа градина, през търговски център, до увеселителния парк Nagashima Spaland. В този оживен парк има влакчета, наречени Acrobat и Steel Dragon 2000, които примамват хората. Хората се тълпят и на виенското колело Аурора и на водните атракции във водния парк. В непосредствена близост до водата, и извисяващи се планински върхове в далечината, Nagashima Spaland има своя уникална атмосфера, която привлича да посетите и съседния курорт с горещи извори.

Подкрепи Economic.bg