Селскостопанската академия – София представя историята на лимеца
Учебното заведение организира информационен ден с участието на студенти и експерти

Селскостопанската академия – София ще проведе „Ден на
отворените врати“, на който ще представи историята на лимеца и приложението му
от древността до наши дни. Събитието се провежда в рамките на проект
„Агротехнологична обучителна методология, основаваща се на биологично земеделие
– Лимец – Древна иновация 2”, финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейската
комисия.
То ще се състои на 24 септември 2015 г. от 10.00 часа в Централното управление на Селскостопанска академия, гр. София, ул. „Суходолска“ №30.
Всички желаещи да присъстват са добре дошли.
Ето и официалната покана:
Уважаеми дами и господа,
Екипът на Селскостопанска академия – София има удоволствието да Ви покани на „Ден на отворените врати“ по проект „Агротехнологична обучителна методология, основаваща се на биологично земеделие – Лимец – Древна иновация 2”, финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.
В събитието ще вземат участие представители на Институтът по растителни генетични ресурси – с. Садово, Селскостопанска академия – Централно управление, Институтът по криобиология и хранителни технологии, INI-Novation GmbH, (Германия) и Изследователски институт по малцуване и пивоварство (ИИМП – Чехия).
В двора на Aкадемията от 11.00 до 14.00 ч. студенти от програма „Археология“ на Нов български университет, ще представят лимецът от древността до наши дни, както и ще можете да участвате в смилането му на брашно по древна технология.
Форумът ще се състои на 24 септември 2015 г. от 10.00 часа в Централното управление на Селскостопанска академия, гр. София, ул. „Суходолска“ №30.