СЕМ отнема лиценза на ТV7 и News7

\"Имаме играч, който играе с реклами, които са нови за сметка на съдържание, което е старо\", аргументира се съветът

СЕМ отнема лиценза на ТV7 и News7
Съветът за електронни медии (СЕМ) отнема лиценза на телевизиите ТV7, News7 и детския канал Super7. За това гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщи БНР.  Предложението е направено от Бетина Жотева.

"Нека да не забравяме, че нашата дейност е да осъществим възможност за една справедлива конкурентна среда в България и ние не можем да кажем, че в случая това е гарантирано по този начин при положение, че имаме един играч, който играе с реклами, които са нови за сметка на съдържание, което пък е старо", мотивира решението на съвета неговият председател Мария Стоянова. 

От месеци ТV7 и News7 нямат собствени новини и актуални предавания. Сега двете телевизии излъчват единствено стари предавания, филми и сериали. 

Драмата в телевизиите започна веднага след фалита на КТБ, заради непогасени дългове. Кредитът трябваше да бъде обезпечен с техника на телевизиите. Затова в края на април 2015 г. частен съдебен изпълнител, полиция и спец части се опитаха да изземат наличната техника и сървъра на TV7, с което да спрат излъчването й. 

Коментари: 0