Jaguar строи нов завод в Европа

В новия цех компанията ще инвестира 1.3 млрд. евро

Jaguar строи нов завод в Европа

Британският производител на автомобили от луксозния клас Jaguar Land Rover започна изграждането на новия си производствен цех в Словакия, съобщиха от компанията. Заводът, чието изграждане ще излезе около 1.3 млрд. евро, ще произвежда по около 150 хил. коли годишно като първите такива се очаква да са готови в края на 2018 г.

От както Jaguar обяви, че ще отвори завода си в Словакия, повече от 40 хил. души са проявили интерес да работят там. Когато цехът бъде изграден изцяло, около 2800 души ще бъдат наети на работа, като набирането на кадри ще започне в края на 2017 г.

Jaguar продължава да бъде водеща компания в автомобилното производство в развитието на олекотяващи технологии. Новата фабрика се разпростира на 300 хил. кв. м., като в нея ще се произвеждат голяма част от изцяло новите, алуминиево-базирани, автомобили на компанията. 

Според главния изпълнителен директор на Jaguar д-р Ралф Спет изграждането на завода в Словакия символизира началото на нова фаза в плана на компанията да създаване на глобален бизнес. "Тази фабрика ще завиши нашите международни производствени възможности, както и ще подпомогне производството в другите ни цехове във Великобритания, Китай, Индия и Бразилия", допълва той.

Коментари: 0