Септември започна с печалби за американските пазари

Цената на златото остава колеблива

Септември започна с печалби за американските пазари

Снимка: Unsplash

220 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Първият ден от месец септември започна с печалби за американските пазари. Технологичният NASDAQ се повиши с 0.33% до 15 309, а S&P 500 прибави 0.03% и приключи на ниво от 4 524. Dow Jones се понижи с 0.14% и завърши на 35 312 пункта. Европейските пазари се повишиха в сряда, след последното отчитане през август на индекса на активността в производствения сектор за Еврозоната. Той достигна 61.4, което е малко под първоначалната оценка от 61.5, тъй като фабричният растеж и покачването на цените останаха силни. Немският DAX изгуби 0.07% и падна до 15 824, а FTSE записа ръст от 0.42% до 7 149 пункта.

Цените на петрола останаха почти непроменени в сряда, след като ОПЕК+ и нейните съюзници се съгласиха да се придържат към съществуващата си политика на постепенно увеличаване на добива на петрол. WTI се понижи с 0.36% и приключи на 68.25 USD, а Brent изгуби 0.46% и завърши на цена от 71.30 USD за барел. Златото се движи в тесен диапазон, тъй като фокусът на инвеститорите остава върху данните за безработицата в САЩ. Жълтите кюлчета записаха ръст от 0.02%, завършвайки на 1 814 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Индекс на потребителските и на производствени цени, БВП, безработица

В четвъртък денят ще започне с данни от Швейцария за индекса на производствените цени и БВП, като брутният вътрешен продукт се очаква да бъде с по-високи данни спрямо предходен период. На обяд от Еврозоната ще излязат данни за индекса на производствените цени, прогнозите са за увеличение спрямо предходен период. Следобед Канада ще представи отчетите си за разрешителните за строеж, при които се очаква значителен спад. Седмичните молби за безработица в САЩ се очаква да бъдат по-малко от тези за предходен период. Ще разберем данни за търговския баланс и поръчките на стоки за дълготрайна употреба със и без транспорт.

Инструмент на фокус

NVIDIA

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от началото на март. Всяка корекция в цената е ограничена до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което може да доведе до низходящо движение. Пробив и установяване под подкрепата, която съвпада с психологическо ниво 200, е възможно да доведе до низходящ тренд. Задържане над 50 ЕМА и пробив на исторически връх е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд.

CAD/JPY

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на юни. През последните 7 сесии цената се търгува под 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. Пробив и установяване над съпротивата може да доведе до възходящо движение. Образувана е техническата фигура глава с рамене, пробив на подкрепата, формирана от основите на главата и раменете на фигурата, е възможно да доведе до продължение на низходящото движение.

WHEAT

Пшеницата консолидира през последните 11 сесии, като цената се движи над  50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение и тест на най-близък връх. Образувана е техническата фигура възходящ глава с рамене, пробив на подкрепата, формирана от основите на главата и раменете на фигурата може да доведе до низходящо движение. Пробив и установяване под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящото движение.

JP 225

Японският индекс се намира в низходящ тренд и корекциите в цената бяха ограничени до  20-периодна експоненциална пълзяща средна, играеща роля на съпротива. През последните 2 сесии цената се установи над 20 ЕМА и направи пробив на тренд линия. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящото движение започнало от края на август. Пробив и задържане под 20 ЕМА може да доведе до низходящо движение.

 Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg