Северна Корея подкрепи Доналд Тръмп за президент

Той е описан като \"мъдър политик\" и \"далновиден кандидат\"

Северна Корея подкрепи Доналд Тръмп за президент

Северна Корея подкрепи кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп и призова американците да дадат гласа си за него, не за Хилари Клинтът, пише The Guardian.

Изданието съобщава, че във вестник на Народо-демократичната република са публикувани възхвали по адрес на Тръмп. Той е описан като "мъдър политик" и "далновиден кандидат", който би могъл да помогне за "обединението на Северна и Южна Корея.

"Политиката на Доналд Тръмп има много положителни страни", пише китаецът Хан Йонг-Мук. "Тръмп каза, че няма да се намесва във войната между Севера и Юга - не е ли това в полза на Северна Корея?", пише още той. 

Въпреки, че вестникът не е официално издание от Пхенян, според анализатори той отразява настроенията и схващанията вътре в режима на страната. 

По-рано Тръмп заяви пред "Ройтерс", че е готов да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, за да обсъди с него ядрената програма на Пхенян. Според него Китай трябва да помогне също за решаване на проблема. 

През последните месеци ООН наложи санкции на Северна Корея за последните ядрени тестове. Според Южна Корея и САЩ призиви за диалог са безмислени, докато страната не вземе мерки за прекратяване на ядрените си амбиции, пише "Ройтерс". 

Коментари: 0