Севернокорейският авиопревозвач Air Koryo стартира директни полети до Макао

Това е четвъртата международна дестинация, до която авиокомпанията ще лети

Севернокорейският авиопревозвач Air Koryo стартира директни полети до Макао

Снимка: Wikipedia

Автор: Божидара Иванова

Северна Корея стартира директни полети до най-популярната световна хазартна дестинация Макао от следващия месец, съобщава CNN. Полетите ще се извършват два пъти седмично от 2-ри август. Властите в Макао все още не са посочили какъв тип самолети ще летят до КНДР. 

Това е четвъртата международна дестинация, до която севернокорейският авиопревозвач Air Koryo ще лети. До момента той извършва полети до Пекин и Шенян в Китай и Владивосток в Русия. И трите дестинации са по-близо от Макао, който се намира до Хонконг в южната част на Китай.

През последните десетилетия Макао се превърна в една от най-посещаваните туристически дестинации в Азия благодарение на огромните инвестиции в хазартната индустрия. Градът е специален административен район и единственото място в Китай, където казината са законни. 

Според изданието новият маршрут ще се изпозлва от голям брой млади и заможни севернокорейци, забогатели при управлението на Ким Чен-ун, които живеят в т.н. популярен "Пхенхатън". Също така полетите са и намек към САЩ, които следят изкъсо санкциите към Северна Корея заради ядрената им програма и обвиняват Пхенян, че използва града като център за незаконната си дейност в чужбина. 

Коментари: 0