Шарапова губи стотици милиони заради допинга

Тенисистката била предупредена поне 5 пъти за меладония

Шарапова губи стотици милиони заради допинга

Финансовите загуби за Мария Шарапова може да достигнат 100 млн. лири. Веднага след като руската тенисистка направи признание за положителна проба за допинг, спонсорите й прекъснаха договорите си с нея.

Германският автомобилен концерн Porsche американската компания Nike прекратиха сътрудничеството си с рускинята. Швейцарската компания за часовници TAG Heuer също реши да не преподписва договора си с нея. 

Договорът на световноизвестната тенисистка с Nike беше на стойност 50 млн. лири за период от осем години.

Шарапова даде положителна проба на допинг контрол на Откритото първенство на Австралия по тенис от Международната федерация по тенис. Самата тя на специална пресконференция в Лос Анджелис съобщи, че в допинг пробата й е открит забранения препарат мелдонин, пише БГНЕС.

Рускинята обясни, че употребява веществото от 2006 г., като препаратът е бил позволен в забранителния списък. Тази година обаче той бе обновен, но Шарапова не е проверила актуализираната му версия, преди да продължи с употребата на лекарството.

"The Telegraph" обаче съобщи, че Шарапов е получила над пет съобщения в периода 2-3 декември 2015 г. за предстоящата забрана на препарата меладоний.

Коментари: 0