Ще се рехабилитират още 22 км от прохода „Петрохан“ с европари

Символичната първа копка бе направена в понеделник, а проектът е на стойност близо 15 млн. лв.

Ще се рехабилитират още 22 км от прохода „Петрохан“ с европари
Ще бъдат рехабилитирани още 22.2 км от прохода „Петрохан“ по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Участъкът от второкласния път Костинброд – Бучин проход е по Лот 2 на програмата, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

В средата на ноември, отново с европари, започна ремонтът на близо 21 км от Бучин проход – Берковица по Лот 3 на оперативната програма.На символичната първа копка присъстваха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, инж. Веселин Давидов - член на УС, областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, кметът на Костинброд Трайко Младенов и др.

"Проходът "Петрохан" съкращава пътуването между София и Монтана с около 50 км и с успешното изпълнение на проекта през следващите 15 месеца жителите на общините Костинброд, Годеч и Берковица ще  пътуват по обновена инфраструктура. В края на 2018 г. ще има нов живот за този регион, защото основно икономиката днес се движи по път", подчерта инж. Атанасов.

Участъкът, който основно ще се ремонтира в Лот 2, започва от Костинброд, преминава през града и село Бучин проход и достига до кръстовището за Годеч. Ще се обновят и два моста - над реките Блато и Бучино, както и 13 пътни кръстовища. Отводняването на пътя ще бъде осигурено чрез изграждането на нови облицовани окопи, бетонови бордюри и отводнителни улеи. С изпълнението на проекта ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на отсечката и ще се повиши безопасността на движение. Участъкът ще бъде с нови ограничителни системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Срокът за завършване на строителните дейности е 15 месеца. Общата стойност на проекта е близо 15 млн. лв, които ще бъдат финансирани от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и националния бюджет.
Коментари: 0