Как да управляваме финансите си защитено от нашия смартфон

Samsung е създала своя платформа за сигурност KNOX, базирана на ARM TrustZone технология

Как да управляваме финансите си защитено от нашия смартфон
1352 ~ 2 мин. четене

Нашите мобилни устройства ни свързват с нещата, които са от най-голямо значение за нас. Те съхраняват важна информация, с която ние управляваме нашия живот, провеждаме бизнес взаимоотношения и комуникираме с нашите приятели и познати. С толкова много налична информация и възможността устройствата да служат като точка за достъп до множество системи, услуги и дори други устройства, е важно да разполагаме със сигурност, която отговаря на нашия мобилен лайфстайл.

В днешно време все повече мобилното и дигиталното банкиране изместват услугите на физическите клонове на банките. Този начин на управление на финансите спестява време, прекарано в чакане на опашки, а и таксите, които плащаме, за да получим съдействие от банков служител.

Скорошен доклад от KPMG показва, че до 2020 г. броят на потребители на мобилно банкиране се очаква да стигне до 1.8 млрд. души или една четвърт от глобалното население. Експоненциалният растеж се очаква да продължи в този сектор и през  следващото десетилетие.

В същото време, с увеличаващата се популярност на мобилното банкиране, финансовите институции и потребителите трябва да бъдат нащрек за новите видове заплахи и уязвимости в сигурността.

За да гарантира, че всички аспекти на мобилното изживяване остават сигурни, Samsung е създала свояплатформа за сигурност KNOX, базирана на ARM TrustZone технология.

KNOX е многопластова платформа вградена в хардуера и софтуера на новите Samsung устройства. Тя непрекъснато проверява защитеността на устройството чрез поредица от проверки, които започват в платформата и се разпростират до операционната система, като засича всички заплахи, така че да подсигури защита на файлове. Samsung KNOX защитава устройството от момента на неговото включване през целия етап на стартиране на приложенията. Благодарение на множеството решения, предлагани от платформата, компаниите и потребителите, които предпочитат удобството на мобилното банкиране, могат лесно и безопасно да управляват своите финансови потоци директно от смартфона.

„Платформата Samsung KNOX изгражда цифрова крепост около вашето мобилно устройство, предпазвайки чувствителната информация от нежелани посетите и злонамерени атаки“, коментира Елена Петкова, част от B2B екипа на Samsung Electronics България.

Когато използваме различни приложения за мобилни разплащания, нашите лични данни са под постоянна заплаха. Най-лесният начин за неуторизиран достъп до информация е чрез паролите. Проучвания показват, че повечето от нас предпочитат да използват едни и същи елементарни пароли, които лесно можем да запомним и следователно лесно могат да бъдат хакнати. Програми като Samsung Pass предлагат безпроблемно и сигурно „управление на идентичността като услуга“, което позволява защитен достъп чрез биометрично удостоверяване. Samsung Pass използва технологията FIDO (Fast Identity Online), за да гарантира валидно удостоверяване. В същото време, Samsung KNOX е там, за да гарантира че биометричните данни са криптирани и защитени, позволявайки на потребителите да използват личната си информация за мобилно банкиране.

Подкрепи Economic.bg