Шумен има нова спортна зала

За строежа на „Арена Шумен“ държавата е дала 8.5 млн. лв.

Шумен има нова спортна зала
3977 ~ 1 мин. четене
Новата мултифункционална спортна зала „Арена Шумен“ беше открита официално днес от министър-председателя Бойко Борисов. За строежа на съоръжението правителството отпусна 8.5 млн. лв. през 2016 г. Строителството започна в началото на 2017 г.

Пред гражданите на Шумен министър-председателят заяви, че тази година предстои да бъде завършена и обновената сграда на старческия дом в града. „Другото ми обещание – магистрала София-Варна, се строи, ще го видите“, допълни още премиерът.

Зала „Арена Шумен“ отговаря на изискванията на спортните федерации за провеждане на локални, национални и международни състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и за организиране на конференции, концерти, изложби, изложения и др. В нея са обособени няколко зони – за зрители, за специални гости, спортно-тренировъчен блок, за журналисти, коментатори и зона за техническо обслужване на сградата.

Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният ѝ капацитет е 2500 места. Изграден е и автомобилен паркинг с общо 350 паркоместа.
Подкрепи Economic.bg