Швейцарци създадоха първата кола-оранжерия

Oasis се управлява сам и има четири електромотора

Швейцарци създадоха първата кола-оранжерия
4322 ~ 1 мин. четене

Дизайнерите от Rinspeed създадоха напълно електрически хечбек, който наподобява малка подвижна оранжерия. Колата е с големи стъкла и две седалки. Rinspeed Oasis притежава собствена градина в интериора.

Воланът на електрическия автомобил се сгъва и се превръща в клавиатура. Има и голям извит дисплей, който помага на обитателите на Oasis да се разнообразяват, както и да управляват неговите функции.

Задвижването на автомобила се осъществява от 4 електромотора, монтирани във всяка една от четирите главини.

Най-забележимата част е оазисът, който се намира зад волана. Лехата е достатъчно голяма, за да могат да се отглеждат репички и дървета бонсай.

Почвата е разположена в съд, наподобяващ саксия и може да се демонтира.

Швейцарските дизайнери създават Rinspeed Oasis с идеята да се използва като автомобил за споделено пътуване. Клиентите могат да повикат колата чрез мобилно устройство и да й зададат точка, до която да ги откара.

Електромобилът разполага с висококачествена аудио система Harmon Kardon, Microsoft Office, Skype и др. Той може да се използва и като автомобил за доставка на пица или друга стока, пише automedia.

Oasis предлага и възможност за ръчно управление, но само след като шофьорът бъде подложен на "автоматичен тест" за общото състояние на водача.

Прототип на колата ще бъде представен на изложението за потребителска електроника CES, което ще се проведе през януари.

Подкрепи Economic.bg