Siemens електрифицира кабинковия лифт на ледника Klein Matterhorn

Алпийската станция е разположена на височина от 3883 метра

Siemens електрифицира кабинковия лифт на ледника Klein Matterhorn

Снимка: Zermatt Bergbahnen AG

2219 ~ 1 мин. четене

Siemens получи поръчка от Elektrizitätswerk Zermatt AG да електрифицира новия кабинков лифт в известния ски курорт Matterhorn glacier paradise (Klein Matterhorn) в Цермат, Швейцария.

Siemens ще достави комплектно разпределително устройство (КРУ) за средно напрежение 8DJH за алпийската станция, разположена на височина от 3883 метра. Оборудването, предназначено за осигуряване на надеждно захранване на лифта и станцията, ще стане най-високо разположеното подобно съоръжение в Европа. Кабинковият лифт, който принадлежи на Zermatt Bergbahn AG, се очаква да бъде завършен до зимата на 2018 г.

Алпийската станция на западния склон на Klein Matterhorn ще бъде оборудвана с още един лифт - "Glacier Ride", който ще увеличи капацитета на пътниците с 2000 души на час. Кабинките са проектирани от италианско дизайнерско студио, което работи и за италиански производител на спортни автомобили. Новият алпийски лифт е собственост на Zermatt Bergbahn AG - най-голямата компания в Швейцария, специализирана в кабинкови лифтове. Компанията притежава 34 подобни съоръжения.

Работата по поддръжката в алпийските станции винаги е изключително сложна поради трудните маршрути за достъп.  Затова операторите на лифта избраха необслужваемо комплектно разпределително устройство (КРУ) за средно напрежение с елегазова изолация SF6 от Siemens, за да осигурят надеждно захранване.  КРУ от типа 8DJH има компактен дизайн, което го прави подходящо за малките пространства на станцията.

С доставянето на съоръжението в курорта Matterhorn glacier paradise и вече съществуващото такова в Jungfraujoch, Siemens ще инсталира двете най-високо разположени комплектни разпределителни устройства  (КРУ) за средно напрежение в Европа.

Подкрепи Economic.bg