Siemens купува индийска компания за електрическо оборудване за $296 млн.

Германският гигант иска да използва присъствието си в Индия за износ на други азиатски пазари

Siemens купува индийска компания за електрическо оборудване за $296 млн.

Снимка: Siemens

560 ~ 2 мин. четене
Siemens купува индийския производител на електрическо оборудване C&S Electric в сделка за 267 милиона евро (296,21 милиона долара), съобщи германската индустриална група в петък, цитирана от Ройтерс.
Частната компания, базирана в Ню Делхи, произвежда части за разпределителни уреди на ниско напрежение, измервателни устройства и други продукти, използвани за предаване и разпределение на електроенергия, заяви Siemens.

Сделката за C&S идва в момент, когато Siemens се реорганизира с фокус около своите интелигентни инфраструктурни и индустриални предприятия за автоматизация, когато се откаже от енергийния си бизнес през тази година.

C&S, в която работят 5000 души, е отчела продажби от около 150 милиона евро през 2019 г., с марж на оперативна печалба от 10% до 15%, заяви Siemens.

Андреас Мате, изпълнителен директор на бизнеса с ниско напрежение в подразделението Smart Infrastructure на Siemens, заяви, че купуването на C&S ще помогне на Siemens да осигури продукти за индийския пазар на ниско напрежение, който нараства с около 6% годишно.

Siemens иска да засили присъствието си в секторите на жилищно строителство и инфраструктура в Индия като например летища, каза Мате.

„Индия е един от най-бързо развиващите се пазари в света и има толкова много работа по отношение на инфраструктурата и подобряването на енергийните доставки“, каза още той.

Но за да влезе в тенденцията, Siemens трябва да предоставя по-евтини продукти на местно ниво, добави той.

Придобиването също така ще даде стартова площадка за износ на продукти в други азиатски страни - стратегия, идентифицирана от Siemens като двигател за растеж на нейното поделение Smart Industries.

„Безопасната, интелигентна и надеждна електрификация е основата на икономическото и социалното развитие“, заяви членът на управителния съвет на Siemens Седрик Нейке, който отговаря за Азия и ръководи бизнеса за интелигентна инфраструктура.

Siemens ще закупи около 99% от капитала съгласно споразумението, което подлежи на регулаторни одобрения.

След приключване на придобиването германският гигант иска да създаде и център за проектиране и производство в Индия.
Коментари: 0