„Синя“ и „зелена“ зона в София вече могат да се плащат и по Viber

ЦГМ стартира и интерактивен чатбот, чрез който да се получават новини за трафика в града

„Синя“ и „зелена“ зона в София вече могат да се плащат и по Viber

Снимка: Economic.bg/Архив

3782 ~ 1 мин. четене

От днес жителите и гостите на София вече имат възможност да заплащат паркирането в „синя“ и „зелена“ зона и чрез Viber. Тарифата за почасовия престой остава непроменена. Плащането обаче изисква създаване на акаунт в специално създадена платформа на ЦГМ. Там еднократно се попълват номера и марката на колата, както и данни за разплащателна карта на Mastercard. След като се зареди сума в акаунта, плащането може да се осъществява през чатбота на ЦГМ във Viber.

„Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни, ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота“, каза Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ.

Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“, обясни изпълнителният директор на "Центъра за градска мобилност" Димитър Дилчев.

Услугата е официално активна от днес и вече има над 1000 потребители, уточниха от пресцентъра на ЦГМ за Economic.bg

През първите месеци на услугата картодържателите на Mastercard ще бъдат допълнително стимулирани да използват картови плащания като  при 4 платени сини или зелени зони с карта Mastercard през Viber, Mastercard подарява 5-ата синя или зелена зона за платено почасово паркиране.

 

Подкрепи Economic.bg