Синя светлина ще огрее президентството на България

Акцията е в подкрепа на децата с аутизъм

Синя светлина ще огрее президентството на България
172 ~ 1 мин. четене

В София, на 2 Април, от 19.00 ч. ще се проведе събитие по осветяването на Президентството на Република България в синьо като символ на знанието относно аутизма. Тази проява се отбелязва за четвърти път в България, която стана част от световната кампания за повишаване информираността по въпросите на аутизма "Освети в синьо".

Патрон на събитието е Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев. На осветяването на Президентството в синя светлина като посланици на добра воля и официални гости ще присъстват Кметът на град София - г-жа Йорданка Фандъкова,Омбудсмана на Република България г-н Константин Пенчев, Петър Москов -  министър на здравеопазването, проф. Тодор Танев -  министър на образованието и науката, Калин Каменов зам. Министър на младежта и спорта, Областния управител на Област Перник и председател на жени ГЕРБ г-жа Ирена Соколова и Н. Пр. посланикът на САЩ в България г-жа Марси Рийс.

По същото време артисти и приятели на каузата ще помогнат за привличане на обществения интерес с малък концерт, като за първи път пред сградата на Президентството ще се изгради малка сцена. Водещи на концерта ще са Ники Кънчев,Део и Елена Петрова. Участие ще вземат обичаните български изпълнители -  Графа, Орлин, Любо, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Камен Воденичаров, София и др., които за пореден път ще подкрепят майките на деца с аутизъм. Вече традиционно ще  прозвучи и българската версия на световната песен, посветена на децата с аутизъм - “Живот в синьо” в изпълнение на вокална група „БОН-БОН“.

Коментари: 0