Слабият долар повиши цената на петрола

Американските фондови пазари отбелязаха поредните си рекорди

Слабият долар повиши цената на петрола

Снимка: Unsplash

364 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

В четвъртък американските фондови пазари отбелязаха поредните си рекорди, след като седмичните молби за помощ при безработица в САЩ достигнаха най-ниското си ниво от началото на кризата с COVID-19. NASDAQ прибави 0.14% и приключи на ниво 15 331, а S&P 500 се повиши с 0.28% до 4 536, достигайки 54-ия си рекорд при затваряне през 2021 г. Dow Jones записа ръст от 0.37% и завърши на 35 443 пункта. На европейските пазари цареше оптимизъм, тъй като инвеститорите очакват данните за работните места в САЩ. DAX прибави 0.10% и приключи на 15 840, а FTSE се повиши с 0.20% до 7 163 пункта.

Цените на петрола се повишиха в края на седмицата най-вече заради падащия щатски долар, както и последиците от урагана Айда. WTI се покачи с 1.62% и приключи на 69.70 USD, а Brent добави 1.63% и завърши на цена от 72.76 USD за барел.

Златото отслабна в четвъртък, след като инвеститорите пренебрегнаха притиснатия долар. Те са съсредоточени върху данните за промяна на заетите в неселскостопанския сектор в петък. Жълтите кюлчета паднаха с 0.26%, достигайки до 1 809 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Неселскостопанска заетост и безработица

Денят започва с индекс на активността в сектора на услугите от Германия, Еврозоната и Великобритания. Еврозоната ще представи отчетите си за продажбите на дребно. Промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор в САЩ се очаква да бъде по-ниска спрямо минал период. Очаква се спад в нивото на безработица с 0.02%. Индексът на активността в сектора на услугите в САЩ се очаква да остане без промяна.

Инструмент на фокус

Chevron – Месечна

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от началото на ноември миналата година. Корекциите в цената са ограничени до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което може да доведе до низходящо движение. Пробив и установяване над съпротивата, е възможно да доведе до възходящ тренд. Задържане под 50 ЕМА може да доведе до продължение на низходящия тренд.

NZD/CAD – 4 часова

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от края на август. Цената се движи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Пробив и установяване под подкрепата може да доведе до низходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Индикаторът RSI се намира в прекупени стойности, което може да доведе до низходящо движение.

Soybeans – Дневна

Соята се намира в низходящ тренд от началото на юни, всяка корекция в цената е ограничена до 20 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до възходящо движение. Пробив и установяване над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящ тренд.

US 500 – 4 часова 

S&P 500 се намира във възходящ тренд и корекциите в цената са ограничени до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, играеща роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 50 ЕМА може да доведе до низходящо движение.

 

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg