Слабите приходи на щатските банки удариха акциите на Уолстрийт

Правителството на САЩ се съгласи да внесе около 25 млрд. долара в авиационната индустрия

Слабите приходи на щатските банки удариха акциите на Уолстрийт

Снимка: БТА

584 ~ 2 мин. четене

Акциите на Уолстрийт паднаха в сряда, тъй като лошите икономически данни и слабите приходи на банките подхранваха опасенията относно влиянието на коронавируса върху икономика. Продажбите на дребно през март спаднаха с рекордните 8.7%. Това бе най-големият едномесечен спад от 1992 г. насам. Bank of America затвори над 6% по-ниско на гърба на разочароващите приходи, а Citigroup падна с над 5%. Dow Jones се понижи с 445 пункта, или 1.9%, до 23 504, докато S&P 500 се плъзна с 2.2% до 2 873.

Правителството на САЩ се съгласи да внесе около 25 млрд. долара в авиационната индустрия, за да покрие разходите за заплати на служителите. Компаниите, които ще получат най-голям дял са American Airlines и Delta Air Lines.

Европейските акции затвориха сесията по-ниско, движени от опасения за щетите, причинени върху глобалната икономика от пандемията. Международният валутен фонд очаква глобалната икономика да се свие с 3% през 2020 г. За сравнение, през януари прогнозата беше за увеличение на брутният вътрешен продукт с 3.3% за тази година.

Цените на петрола отново се сринаха, след като Международната агенция по енергетика предупреди, че сключения договор за ограничение в производството няма да попречи на света да изчерпа капацитета си за съхранение „в рамките на седмици“.

Акценти днес                                                

Икономически данни - САЩ

Информация относно седмичните молби за помощи при безработица в САЩ ще бъде изнесена днес в 15:30 часа. Броят им през последните 3 седмици нарасна драстично, като анализаторите прогнозират нови 5.5 млн.

Инструмент на фокус - Microsoft

Акциите на Microsoft срещнаха подкрепа на ниво около 130 USD. Последва възходящо движение в трендови канал, което пресече 100 периодната експоненциална средна и достигна ниво на съпротива около 175. Възможно е да видим корекция на цената, което би ни дало възможност за пласиране на покупка на по изгодни нива.

GBP/JPY

GBP/JPY срещна подкрепа около 124. Последва корекция на низходящото движение, която в момента бива ограничена от 50 периодната експоненциалната средна. Ако линиите на индикаторът MACD се пресекат бихме получили сигнал за обрат в тренда, което ни дава възможност за пласиране на къса позиция с цел 127.5.

OIL US

Петролът отново поевтиня, след като бяха обявени рекордните 19.3 милиона барела запаси от суров петрол в САЩ за последната седмица. Цената отново достигна психологическата граница от 20 USD за барел, която не успя да пробие предходния месец.

Germany 30

Немският индекс DAX срещна подкрепа на ниво от 8 135, след като спадна с над 42% от върха си. Последва корекция, която беше ограничена от 50 ЕМА като през последната сесия индексът успа да се съкрати с 4%, около опасенията за глобалното свиване на икономиката представени от Международният валутен фонд.

Подкрепи Economic.bg